Velkommen, ønsker du at logge ind eller oprette en ny bruger?
 

Vinterdepression behandles primært med lysterapi

Ca. 5 procent af hele Danmarks befolkningen lider af vinterdepression. Vinterdepression kendetegnes ved, at man i den pågældende periode, bliver energiløs og trist. Tilligemed øges ens appetit, med en trang til søde sager, samt man vil opleve at sove mere end almindeligt.

Det er specielt kvinderne, som rammes. 75% af alle patienter anses for at være kvinder. Det kan tage længere tid at indse, at man lider af vinterdepression. Oftest tager det et par år, hvor man opdager ens symptomer vender tilbage år efter år.

Sådan behandles vinterdepression

Den primære behandling er vha. lysterapi. Lysterapi er en behandling, hvor personen sidder foran en lysterapilampe, der udsender et stærk hvidt lys. Mængden man skal sidde foran lampen, kommer an på lysstyrken. Ved 10.000 lux, skal man sidde foran lampen 30 minutter hver morgen.

Anbefalet af bl.a psykologer og psykiatere er lysterapilamperne Litebook Advantage og Elite effektive i at forebygge og behandle vinterdepression. Lamperne leverer op til 10.000 lux på en afstand af 30-50 cm. Ikke alene afhænger lysterapi af lux værdien, men også af hvilket område lyset ligger i. Området skal være tæt på det lysspektrum sollys leverer. Dvs. du kan mindske dit forbrug af lysterapilampen med op til 15 minutter dagligt.